Ezen oldal elindítására Borsi Emi (néhai főnököm, jelenleg barátnőm) és Zorán ösztökéltek, tudtukon kívül.
Emi egy tartalmas és minden apró részletre kiterjedő blogot vezet, Lili kislánya születése óta. Mivel az én gyermekeim 13, 12, 6 és 5 éve érkeztek családunkba, pont ideje volt, hogy elkezdjem nekik megörökíteni midennapos és különleges eseményeit életüknek, életünknek.
...és hát a dal, amit Zorán feldolgozott...

2009. január 10., szombat

VEGETUS

"A vegetáriánus szó a latin vegetus szóból származik, melynek jelentése "egész, egészséges, friss, élettel teli," pl. homo vegetus (testben és lélekben életerős ember). A szó eredeti jelentése egy filozófiailag és erkölcsileg kiegyensúlyozott életritmust sugall, sokkal többet, mint csupán egy zöldségekben és gyümölcsökben bővelkedő étrendet.
A legtöbb vegetáriánus olyan ember, aki megértette, hogy ahhoz, hogy egy békésebb társadalomban éljünk, először a saját szívünkből kell kiírtani az erőszakot. Nem meglepő hát, hogy ezrek lesznek vegetáriánusok az igazság után folytatott kutatásuk során.
Vegetáriánusnak lenni egy fontos lépés egy jobb társadalom felé... "


A fenti sorok a Vegfutár (www.vegafutar.hu) honlapjáról származnak.

2 megjegyzés:

Lili írta...

Mindenekelőtt boldog szülinapot!!Hűha, már 35??? Nyugi, jó pár évet letagadhatsz:)

Sajnos ez valóban így van. Az iskolák, óvodák nem foglalkoznak ezzel. Már annak is örülhetünk, ha kerül valami a gyerkő tányérjára...
Pár hónapja a fókuszban volt egy riport vega gyerekekről, nem tudom, hogy az ő szüleik hogyan oldják meg ezt a helyzetet. Talán minden nap beküldik a gyerkővel az ebédet is:)
Egyébként egy kérdés: Honnan szerzed be a zöldségeket, gyümölcsöket? Nem félsz a rengeteg növényvédő szertől?? Én, amikor elkezdtem Lili hozzátápiját, emiatt szenvedtem a legtöbbet... Most igyekszem bio, vagy háztáji zöldségeket gyümölcsöket venni, de nem mindig sikerül:(

Pados Timea írta...

Köszi Emi! Tudom, hogy vén vagyok. :)
Nagyon örültem a megjegyzésednek és vissza is kerestem a Fókusz adását.
Nem bio gyümölcsöt és zöldséget veszek, nem is tudom hol lehet ilyesmit beszerezni. Ahol mostanában vásárolok, az a hely csak kész élelmiszereket tart (bio).
Sanyi papánk viszont nagy kertész és ami náluk terem, az tuti bio.

Lilypie Kids birthday PicLilypie Kids birthday Ticker
Lilypie Kids birthday PicLilypie Kids birthday Ticker
Lilypie Kids birthday PicLilypie Kids birthday Ticker
Lilypie Kids birthday PicLilypie Kids birthday Ticker

Büszkeség, balítélet nélkül.

Újabb büszkeség.