Ezen oldal elindítására Borsi Emi (néhai főnököm, jelenleg barátnőm) és Zorán ösztökéltek, tudtukon kívül.
Emi egy tartalmas és minden apró részletre kiterjedő blogot vezet, Lili kislánya születése óta. Mivel az én gyermekeim 13, 12, 6 és 5 éve érkeztek családunkba, pont ideje volt, hogy elkezdjem nekik megörökíteni midennapos és különleges eseményeit életüknek, életünknek.
...és hát a dal, amit Zorán feldolgozott...

2009. január 31., szombat

Tofutorta


A tofutorta receptjét Katánál találtam és ici-pici változtatással ma el is készítettem. Katánál ez áfonyás tofutortaként szerepel, én viszont az áfonyát chocholate chips-szel (ét) helyettesítettem. A kép alapján nem néz ki túl megnyerőnek, viszont roppant egészséges édesség és nagyon ízletes!


Hozzávalók:

30 dkg tofu, 2 citrom leve, 1 citrom reszelt héja, 1 narancs leve, 60 ml szójatej, 60 ml olaj, 6 dkg méz, 1 evőkanál nádcukor, fél vaníliarúd belseje, 30 dkg keksz, 5 dkg növényi margarin, 10 dkg chocholate chips (elhagyható, vagy bármilyen apró gyümölccsel helyettesíthető)

Elkészítés:

A kekszet összetöröm, jól elkeverem az olvasztott margarinnal és a kikent tortaforma aljára helyezem. A többi összevalót krémessé keverem, hozzáadom a csokidarabkákat és a tetejére öntöm, majd 160 fokos előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Büszkeség, balítélet nélkül.

Újabb büszkeség.